Hozzávalók:
Tésztához:
Fél élesztő
kiskanál só
kiskanál cukor
1dl olaj
2 dl tej
Liszt
Feltét:
Ez igazából ízlés szerint változik…
Pizzakrém/ foghagymás tejföl
sonka / szalámi / füstölt virsli /bacon
kukorica /gomba /hagyma/ paradicsom
sajt/ füstölt sajt/ Fetasajt /
Elkészítés:
Egy műanyag edénybe beleöntöm a meglangyosított tejet, ebbe bele morzsolom a fél élesztőt, hozzá adom a cukrot, majd hagyom állni kb. 2-3 percig. Ezután bele öntöm az olajat és a sót, ezekkel összekeverem, majd fokozatosan adagolom hozzá a lisztet. Annyi lisztet teszek bele amennyit felvesz, vagyis mikor a tészta már nem ragad a kezemhez. Ha ezt elkészítettem félreteszem, letakarom egy ruhával. Hagyom állni, addig a többi hozzávalót előkészítem. A kapott tésztát lisztezett nyújtódeszkán/ asztalon ujjnyi vastagra kinyújtom és beleteszem a tepsibe. Ezt követően Ízlés szerint megpakolom minden jóval… Ennek a sütési ideje közepes sütéssel 20-30 perc. Ha már a széle szépen megpirult fogvájóval vagy fapálcával megnézzük, hogy belseje is megsül-e már. Ha megsült már fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat! :D :D