Hozzávalók:
Tészta:
55 dkg liszt
10 dkg trappista sajt
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 kiskanál cukor
1 kisdoboz tejföl
10 dkg Rama
2 tojás
1 evőkanál só
2-3 evőkanál olaj
Feltét:
Globus Pizzás meleg szendvicskrém (lehet sima pizza krém is)
15 dkg sonka
15 dkg sajt
kukorica (elhagyható)
Elkészítés:
Egy edénybe meglangyosítjuk a tejet, beletesszük a cukrot és az élesztőt, Ezt hagyjuk felfutni. Majd egy tálba beleöntöm a lisztet, lereszelt sajtot, tejfölt, olajat, sót, megolvasztott Ramat, Felfuttatott élesztőt és 1 egész tojást és a másik tojásnak a sárgáját. Ezekből közepesen lágy tésztát gyúrunk, hogy ne ragadjon a kezünkhöz. A kész tésztát 20-30 percig pihentetjük.
Ez idő alatt elkészítem a feltétet. A sonkát nagyon apró ( ½ cm) kockákra vágom és összekeverem a krémmel. A sajtot apró szemű reszelőn lereszelem.
A tészta pihentetése után kb. 1,5 – 2cm vastagságúra kinyújtom lisztezett nyújtódeszkán, kör alakú pogácsaszaggatóval kiszaggatom, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezem. A kis pogácsáknak a közepébe ujjal mélyedést csinálunk és kiskanál segítségével a tetejére helyezzük a feltétet. Végezetül halmozok rá reszelt sajtot. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Jó étvágyat..!!:D:D