Hozzávalók:
Tészta:
4 dl tej
5 dkg élesztő
60 dkg liszt (Lehet több, liszt válogatja. A lényeg, hogy ne ragadjon a tészta)
6 dkg cukor
3 tojás sárgája
2 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál só
Kakaós massza:
20 dkg Rama
20 dkg Porcukor
3 evőkanál kakaó (ha akkor lehet nem cukrozott)
1 csomag vaníliás cukor
Mazsola (ízlés szerint)
Elkészítés:
Első lépésként felfuttatom az élesztőt egy kevés tejben, majd egy dagasztó tálba bele teszem az összes hozzávalót és a maradék tejet a tésztához. Ebből összegyúrt tésztát kb. 30-40 percig meleg helyen hagyom kelni. Ez idő alatt megcsinálom a kakaós masszát. A Porcukrot, vaníliás cukrot, kakaópor és a megolvasztott Rama-t egy tálban habosra kavarom.
Miután pihentettem a tésztát 6 egyenlő darabra osztom. A gombócokat kinyújtom, majd megkenem őket a masszával és csigába feltekerem. Miután egymás mellé helyezem a hat tekercset összefonom őket. A fonatot megkenem tojással, ezt követően előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütöm közepes hőfokon. Fapálcikával ellenőrizhetem, hogy biztos jól átsült-e, ha igen akkor tálcára helyezem, felszeletelem, ha kihűlt és tányérra halmozom..:D
Esetleg egy kis segítség a fonáshoz :
https://www.youtube.com/watch?v=BfpKn3AfnF8
https://www.youtube.com/watch?v=22p3wIHLupc