Hozzávalók:
Tésztához:
45 dkg liszt
½ csomag sütőpor
Kiskanál só
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg Rama
2 tojás
1 evőkanál tejföl
Töltelék:
5-6 darab alma
5 evőkanál cukor
8dl alma lé
2 csomag vaníliás pudingpor
fahéj
Elkészítés:
Először megmosom az almákat, lereszelem és megcukrozom. Az almának a levét kinyomkodom, azzal felfőzöm a pudingot (ha kevés akkor almaízű gyümölcslével pótolom), majd belekeverem a lereszelt almát. Ezt félreteszem hűlni és elkészítem a tésztát. A tészta összes hozzávalóját egy edénybe jól összedolgozom. A kapott tésztát két részre osztom. Lisztezett deszkán kinyújtom és belehelyezem a bőségesek kivajazott tepsibe. Ezt követően belekenem a tölteléket és megszórom fahéjjal, majd a másik tésztát is kinyújtom és ráhelyezem. Végül a tepsiben megkenem tojással és megszurkálom villával. Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 60 percig sütjük. Megvárjuk, hogy kihűljön, mert csak akkor tudom szépen felszeletelni és tálalni…:D