Hozzávalók:
4 darab húsos oldalas
mustár
Só
5-6 foghagyma
8-9 közepes burgonya
4-5 fej hagyma
1 doboz tejföl
1 doboz natúr joghurt
bors
olaj
Elkészítés:
A oldalasokat megsózom és megkenem ½ cm mustárral, majd sütőben lefedve olajban és vízben a foghagyma gerezdekkel puhára sütöm, és végül pirosra megpirítom. A burgonyát megpucolom kockákra vágom és sós vízben puhára főzöm. Két fej hagymát apróra vágok és olajban szalma sárgára pirítom, erre rászedem a megfőzött burgonyát és még a tűzön átforgatom. A maradék hagymát félbe vágom, majd felszeletelem, besózom, hagyom állni. Egy edénybe bele öntöm a tejfölt és a joghurtot, borssal ízesítem és összekeverem a besózott hagymával. Tányérra szedem őket és fogyasztom..:D