Hozzávalók:
1,5 liter tej
1 csomag vaníliás puding
4-5 ek cukor
2-3 csomag vaníliás cukor
4-5 közepes tojás
Mazsola
Elkészítés:
A tojássárgáját és a fehérjét szétválasztom. A fehérjét egy csipet sóval és egy ek. cukorral kemény habbá felverem. Addig 1 liter tejet tűzön melegítek 2 csomag vaníliás cukorral. A sárgáját kikeverem a 4 ek. cukorral és a pudingporral, majd hozzáadom a maradék fél liter tejet. A felvert habot a felforralt tejbe kanalazom, várok egy kicsit és megfordítom, majd kiszedem egy tálba (részletekbe főzöm ki, hogy ne törjön a hab). Ha az összes habot kifőzrem hozzáadom a tojás sárgával összekevert masszát, folyamatos kavargatás mellett. Felfőzöm, hogy kicsit besűrűsödjön és ezt is beleöntöm a tálba a habra. Megszórom mazsolával, lehűtöm és tálalom. Jó étvágyat..:D:D