A legfőbb gondom, hogy nagyon sok ötletem és receptem van amit már kis is próbáltam, de sajnos nagyon sokhoz nincs képem...:/ De már dolgozom az ügyön..:D:D
Ez már nagyon rég készítettem (2 éve), de most megtaláltam a képet a mappáim között és gondoltam ezt is megosztom veletek..!! :D:D:D
Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás
6 ekanál liszt
6 ekanál cukor
2 kiskanál sütőpor
Krém:
1 cs vanilia pudingpor
4 dl tej
4 ek kristálycukor
25 dkg túró
2,5 dl tejszín
12 dkg porcukor
2 db citrom
1 cs Zselatin fix
Díszítés:
habtejszín
tortadísz
citrom
Elkészítés:
Feltöröm a tojásokat külön edénybe a sárgája és külön edénybe a fehérje. A sárgájához hozzá keverem a cukrot ezzel jól elkavarom, majd hozzá adom az azonos mennyiségű lisztet és a sütőport. Másik tálba elkezdem felverni a fehérjét kemény habbá, ha ez kész lassan óvatos mozdulatokkal egy kanál segítségével összeforgatom az elsőnek elkészített masszával. A masszát beleöntöm a kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába és beteszem az előmelegített sütőben középhőfokon sütöm. (20-30 percig ne nyisd ki a sütőt mert összeesik). Ezután fogpiszkálót beleszúrom és megnézem h ragad-e még a belseje, ha nem akkor már kész is.
A krémhez elkészítjük a pudingot a leírás szerint, de csak 4 dl tejjel.A túrót elkeverjük a porcukorral és a 2 db citrom levével és héjával, majd ha a puding langyosra hűlt, hozzáadjuk a túrót. Hozzátesszük az 1cs zselatin fix felét, és elkeverjük.A tejszínt kemény habbá verjük a megmaradt zselatin fix segítségével, és óvatosan beleforgatjuk a túrós-pudingos krémbe.
Ha ezekkel elkészültünk a kisült torta lapot ketté vagy esetleg 3 felé vágjuk és megtöltjük és körbe bevonjuk a krémmel. Végén feldíszítjük. majd betesszük a hűtőbe, hogy kicsit összeérjen és fogyasztásra kész..!!:D:D