Hozzávalók:
Tésztához:
6 tojás
18 dkg cukor
½ dl olaj
1 dl víz
15 dkg finomliszt
15 dkg rétesliszt
1 cs sütőpor
2 ek kakaó
1 „csipet” só
pár csepp citromlé
Töltelék:
8 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor
Tetejére:
800-900 g tejföl (2nagy doboz)
5-6 ek porcukor
10 g zselatin
Elkészítés:
Először a pudingot csomómentesre felfőzöm. A lisztet, sót és a sütőport összekeverem. A tojássárgáját a cukorral habosra kikeverem, a vizet és az olajat fokozatosan hozzáadom, majd lassan beleforgatom a lisztet. A tojásfehérjéből kemény habot verek a hozzá adott citromlével. Majd összeforgatom a masszával, óvatosan,hogy ne törjön. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm (25x39), másik felébe belekeverem a kakaót és rácsurgatom a tepsiben lébő tésztára. Majd a langyos pudingot kiskanál segítségével bele szaggatom a tészta tetejére. Majd előmelegített sütőben 220fokon kb. 5 percig sütöm, majd visszaveszem a hőfokot 180fokra és 40 percig sütöm. Addig a tejfölben feloldom a zselatint és kikeverem a porcukorral. És a kihült süteményre öntöm. Hűtőbe helyezem és, ha megszilárdult szeletelem és fogyasztom. Ízlés szerint vagy kakaóval vagy reszelt csokival megszórom a tetejét. Jó étvágyat..!!:D:D