Hozzávalók:
1kg burgonya
20-25 dkg liszt
só
Töltelék:
2 db krémsajt
foghagyma/ foghagymapor
Újhagyma
snidling
bazsalikom
Bunda:
liszt
Tojás
Zsemlemorzsa
Elkésztés:
A burgonyát megmosom és sós vízben puhára főzöm, leszűröm, megpucolom és burgonyatörővel áttöröm. Hozzáadom a sót és a lisztet (változó, hogy mennyit vesz fel ahhoz, hogy ne ragadjon). Összegyúrom, majd ½ cm-re kinyújtom és felcsíkozom. A sajtokat egy tányérba kinyomom, fűszerezem. A fűszeres sajtot a tésztacsík közepébe helyezem, majd két hosszabb végét összecsípem, majd a másik két végét is, hogy a sajt ne jöjjön ki belőle sütésnél. Végül bepanírozom és olajban kisütöm. Jó étvágyat..:D:D