Hozzávalók:
5-6 tojás
5-6 kanál liszt
5-6 kanál cukor
sütőpor
csoki
dió/ mogyoró /mandula (durvára tört)
Meggy (befőtt)
(*5-6 = tőlünk függ mennyiből készítjük el és ezzel arányos a többi hozzávaló)
Elkészítés:
Feltöröm a tojást és külön edénybe a sárgája és külön edénybe a fehérje. A sárgájához hozzá keverem a cukrot ezzel jól elkavarom (robot géppel könnyebb), majd hozzá adom az azonos mennyiségű lisztet és egy kiskanál sütőport. Ezt állni hagyom. Elkezdem felverni a fehérjét kemény habbá, ha ez kész lassan óvatos mozdulatokkal egy kanál segítségével összeforgatom az elsőnek elkészített masszával. A masszát beleöntöm a kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd bele teszem a meggyet (ha beleforgatom zsemlemorzsába vagy darált dióba akkor nem ülepszik le hanem szépen fenn marad a tetején). A csokit késsel apróra vágjuk és a dióval együtt ezt is beleszórjuk. Beteszem az előmelegített sütőben középhőfokon sütöm. (20-30 percig ne nyisd ki a sütőt mert összeesik). Ezután fogpiszkálót beleszúrom és megnézem h ragad-e még a belseje, ha nem akkor már kész is.