Hozzávalók:
Köret:
Zöldség
Sárgarépa
Borsó
Petrezselyemzöld
Rizs (zacskós gyors rizs)
Só
Bors
Rántott hús:
Pár szelet sertés hús / csirkemell
Szezámmag
Zsemlemorzsa
liszt
Tojás
Olaj
só
Saláta:
Kígyóuborka
tejföl
foghagyma
só
Elkészítés:
A megpucolt , összeaprított zöldségeket olajon fedő alatt puhára megpároljuk, megsózzuk, megborsozzuk ezt összekeverjük a kész megfőzött rizzsel. Még ebbe belevágjunk egy kis petrezselyemzöldjét.
A húst kipanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa). A zsemlemorzsát feldobjuk egy kis szezámmaggal. Ezt olajban lassú tűzön szép barnára megsütjük.
A kígyóuborkát meghámozzuk, felszeleteljük, besózzuk és hagyjuk állni. Utána apróra felvágjuk a megpucolt foghagymát vagy lereszeljük a tejfölbe, melybe tehetünk egy kis borsot (nem muszáj), majd összekeverjük a felszeletelt uborkával.
És már tálalhatjuk is..! =)