Hozzávalók:
Piskóta:
5 tojás
5 kanál cukor
5 kanál liszt
1 vaníliás cukor
1 kiskanál sütőpor
Krém:
½ túró
5-6 evőkanál porcukor
Hulala tejszínhab
1 citrom héja
1 csomag zselatin
1 vaníliás cukor
Tetejére:
Lekvár
Tetszőleges gyümölcs
1 tortazselé
Elkészítés:
A piskótához feltöröm a tojást és külön edénybe a sárgája és külön edénybe a fehérje. A sárgájához hozzá keverem a cukrot ezzel jól elkavarom (robot géppel könnyebb), majd hozzá adom az azonos mennyiségű lisztet és egy kiskanál sütőport. Ezt állni hagyom. Elkezdem felverni a fehérjét kemény habbá, ha ez kész lassan óvatos mozdulatokkal egy kanál segítségével összeforgatom az elsőnek elkészített masszával. A masszát beleöntöm a kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába, szép világosbarnára sütöm. (tű próbázok)
A túrót átpasszírozom, hogy jó krémes legyen hozzáadom a porcukrot és a citromhéjat. A tejszínt kemény habbá verem és összekeverem a túróval. A zselatint 1 deci meleg vízben összekeverem, majd forrásig főzöm. Amikor felforrt, szépen a meleg zselatint lassan hozzáöntöm a túróhoz (közben keverem a robotgéppel). A piskótát megkenem barack lekvárral és ráhalmozom a túrót. A gyümölcsöt felszeletelem és ráhelyezem. Végül elkészítem a tortazselét és ráöntöm. Hűtőben 2-3 órát pihentetem és fogyasztom. Jó étvágyat..:D:D